Снимка БулфотоС 20 сантиметрова снежна покривка се събудиха в Силистратази сутрин.

...
Снимка БулфотоС 20 сантиметрова снежна покривка се събудиха в Силистратази сутрин.
Коментари Харесай

В Русе и Силистра снежната покривка достигна 20 сантиметра

Снимка Булфото

С 20 сантиметрова снежна завивка се разсъниха в Силистратази заран. В Русе снегът е образувал 19 см, а температурата е /-3/ градуса. Най-студено тази заран е времето в Разград, където термометрите сочат /-7/ градуса. Най-висока е температурата в Ахтопол, където синоптиците регистрираха 2 градуса над нулата. Там продължава да вали дъжд и духа вятър със скорост от 10 до 17 метра в секунда. Най-силен е вятърът на нос Калиакра от 12 до 24 метра в секунда, само че снежната завивка там е едвам 2 см, а температурата на въздуха /-3/ градуса, заяви БНР.

 

Във Варна температурата на въздуха е /-3/ градуса, само че чувството е за по-студено време. Причината е мощният вятър, който на пориви доближава скорост 19 метра в секунда и високата мокрота от 79%. Образуваната снежна завивка е приблизително към 3 см. Атмосферното налягане е 1029 hPa. Тази стойност е по-висока от междинната за месеца и до края на деня ще се покачва. 

Ето и останалите температури тази заран: в Шумен и Добрич /-5/ градуса, в Карнобат /-2/, в Бургас /-1/.В Шабла и на нос Емине температурата е /-2/ градуса, а вятърът доближава на пориви до 22 метра в секунда. Между 12 и 15 сантиметра е формираната снежна завивка в Добрич и Шумен. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР